Stretch Qonnect. Products & Solutions

QlikView til Qlik Sense

QlikView til Qlik Sense

QlikView var et af de første virkelig moderne analyseværktøjer til den guidede analyse-alder. QlikView var banebrydende for den associative motor, der ændrede den måde, folk får adgang til data på, og gav dem alle deres data med tankehastighed.

På det seneste har Qlik Sense overgået QlikView og er det nye benchmark, som moderne analyseplatforme måles efter. Ydermere bruger Qlik Sense den samme motor, der gjorde QlikView så speciel. Det betyder, at QlikView-kunder nemt kan bevæge sig ind i den næste alder af selvbetjeningsanalyse ved at konvertere til Qlik Sense.

Her forklarer vi nogle af hovedårsagerne til at konvertere til Qlik Sense, og hvordan man gør det.

Certifications showing Stretch is Qlik Elite Solution Provider and winner of Qlik Solution Provider of the Year in EMEA in 2020

Kontakt os

Qlik Sense being used for self-service business intelligence on computer

Hvorfor konvertere til Qlik Sense?

Det er sikkert at sige, at der aldrig har været et bedre tidspunkt end lige nu til at opgradere fra QlikView til sin førende søskende, Qlik Sense. Hos Stretch Qonnect bliver vi hyppigt spurgt om, hvornår og hvorfor du skal flytte til Qlik Sense. Så i dette stykke fremhæver vi nogle af de vigtigste overvejelser og fordele ved at opgradere.

Udvid din organisations analysemuligheder

Moderne analyser har indvarslet et væld af nye muligheder, som ikke er tilgængelige i løsninger fra tidligere generationer eller fra andre BI-leverandører. I Qlik Sense omfatter disse funktioner styret selvbetjeningsanalyse, mobilanalyse, visuel dataforberedelse, samarbejdsdatahistoriefortælling, indlejret analyse og meget mere.

Adopter næste generations BI med tillid uden at forstyrre den nuværende drift.

Du behøver ikke at vælge Qlik Sense frem for QlikView. Du kan fortsætte med at bruge dine QlikView-apps, mens du bruger Qlik Sense i dit eget tempo. Vi giver dig gratis værktøjer til at hjælpe. Migrering af QlikView-dokumenter til Qlik Sense er ikke et krav. Men hvis du vælger det, kan du genbruge QlikView-datalaget i Qlik Sense for at forenkle overtagelsen og reducere indlæringskurven. Du behøver ikke at genskabe QlikView-datafiler (QVD’er), datamodeller og analyseudtryk, når du migrerer fra QlikView til Qlik Sense.

Når du vælger at implementere gennem Qlik Sense Enterprise SaaS, automatiserer QlikView Publisher QlikView-dokumentuploads til Qlik Sense Enterprise SaaS-hubben, hvilket giver dig mulighed for at forbruge QlikView og Qlik Sense side om side på den samme infrastruktur, der administreres af Qlik.

Minimer Total Cost of Ownership med fleksible implementeringer og samlet licensering.

Qlik har nogle gode tilbud til QlikView-kunder, der giver dem mulighed for at flytte til Qlik Sense til meget lave eller ingen licensomkostninger, hvilket gør, at Qlik Sense koster en brøkdel af andre BI-værktøjer for QlikView-kunder. Kontakt Stretch Qonnect for et officielt tilbud.

Gennem en skalerbar moderne arkitektur giver Qlik Sense dig mulighed for at implementere i enhver kombination af SaaS, on-premises og private cloud, så du kan fokusere på at generere indsigt i modsætning til at investere i ny infrastruktur. Du kan dramatisk reducere dine QlikView-infrastrukturomkostninger og automatisere licensadministration, rettigheder og overvågning, når du vælger ensartet licensering.

 

Whitepaper | Top 3 Reasons to Modernize Your QlikView Analytics

Sådan konverteres fra QlikView til Qlik Sense

Lad os først få nogle af de grundlæggende ting på det rene. Qlik har gjort meget for at gøre overgangen så let som muligt både i forhold til konvertering af licenser og applikationer.

Licenser

Qlik tilbyder muligheder for at bytte dine QlikView-licenser til Qlik Sense-licenser en-til-en, eller du kan flytte til “Dual-Use”. Dual-use henviser til at give alle eksisterende QlikView-brugere adgang til Qlik Sense. Dette vil normalt gøre overgangen meget smidigere, da der ofte vil være programmer, der tager lidt ekstra tid at konvertere til Qlik Sense. Både en-til-en konverteringen og dual-use tilbuddene er normalt enten meget billige eller gratis for dig at gøre. Kontakt Stretch Qonnect eller din foretrukne Qlik-partner for at få et officielt tilbud.

Dobbelt brug med Qlik Sense SaaS

Hvis du vælger dual-use, vil du være i stand til at udgive alle dine QlikView-apps til Qlik Sense SaaS Hub. Det betyder, at du vil kunne få adgang til både dine gamle QlikView-applikationer og den nye Qlik Sense-applikation fra samme hub, hvilket gør overgangen meget nem for dine brugere. Denne mulighed kræver, at du konverterer dine QlikView-licenser ved hjælp af dual-use tilbuddet.

QlikView-konverteringsværktøj

Fra Qlik Sense udviklerhubben får du adgang til et værktøj kaldet “QlikView converter”. QlikView-konverteren er et værktøj til at understøtte konvertering af QlikView-dokumenter (QVW-filer) til Qlik Sense-apps. Brug værktøjet til at flytte noget af værdien udviklet i QlikView-dokumenter til en Qlik Sense-app. Når et projekt er blevet åbnet, vises fanerne med de konverterede objekter fra det originale QlikView-dokument: Visualiseringer, Dimensioner, Mål, Variabler. Værktøjet identificerer også de dele af dokumentet, der ikke kunne konverteres. Disse vises under Ukonverterede objekter.

Brug af QlikView-konverteren er en fantastisk måde til hurtigt at komme i gang med din transformation til Qlik Sense. Konvertering af QlikView-apps til Qlik Sense bør dog bruges som en mulighed for at forbedre dine analyser. Nedenfor vil vi liste nogle af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig.

 

 

 

Whitepaper | Qlik Sense
Stretch Qonnect. Products & Solutions
Data Management

Simon's top consideration for converting QlikView apps to Qlik Sense

Simon Heap, Senior Qlik Consultant | LinkedIn

I løbet af de sidste par år har Stretch Qonnect hjulpet en masse kunder med at migrere til Qlik Sense for at få de ovennævnte fordele og maksimere deres Qlik-investering. Her er nogle af de vigtigste overvejelser fra Stretch Qonnekts helt egen QlikView-konverteringsekspert, Simon Heap:

Der er en del overvejelser, der skal tages, da QlikView og Qlik Sense adskiller sig en del. I en projektplanlægningsfase kunne spørgsmål som “design legacy” være et sted at starte. Skal man benytte lejligheden til at give hele Qlik-setuppet en overhaling? Bør hver linje i manuskriptet granskes i alle aspekter for at sikre, at manuskript, som måske er skrevet for år siden, opretholder nye virksomhedsstandarder? Eller skal man lave en 1:1-bevægelse af manuskriptet, acceptere gammel teknisk gæld og holde eftersynet tæt på bunden af ​​opgavelisten i Qlik Sense Migration-projektet til en regnvejrsdag?

Ligeledes er der et lignende spørgsmål vedrørende slutbrugernes faktiske brug af applikationer. Skal der foretages en analyse for at identificere QlikView-apps, der bare skal skrottes, hvis de ikke bliver brugt (nok)? Og for apps, der er i brug, er alle dele af appen fuldt funktionelle? Hvis kun 30 % af fanerne er værd at beholde, hvorfor så ikke bare lade resten ligge? Desuden har QlikView gennem sine designmuligheder inviteret til at bygge meget store apps med flere anvendelsesmuligheder. Da Qlik Sense inviterer til mere interaktiv og selvbetjeningsbrug, kan det være en idé at opdele “QlikView-Monster-apps” i flere Qlik Sense-applikationer, der er mere to-the-point-apps og nemmere at identificere de korrekte use cases til.

Når først du har projektet og den overordnede arkitektur på plads, kommer tiden til den faktiske sammenligning af ydeevnen af ​​de to applikationer – djævelen er i detaljen. Da Qlik har stræbt efter mere enkelhed og brugervenlighed i Qlik Sense, er det ikke alle funktioner fra mange års QlikView-udvikling, der endnu har fundet vej til Qlik Sense. Og det gør de måske aldrig. Men der er altid en løsning – det er det, vi hos Stretch Qonnect stræber efter og står for. Hvad enten det drejer sig om at forenkle, genopbygge nedefra og op, bruge 3. parts plugins eller noget andet, er vi klar til at bruge vores erfaring og viden om begge teknologier i at finde den rigtige løsning for alle virksomheder og alle sager, vi måtte støde på.

Kontakt os


Book et møde med en Qlik-ekspert